Informatica neemt MDM leverancier Siperian over

Informatica heeft een leemte in haar productaanbod ingevuld door overname van Siperian.

De toolset van Informatica maakte het weliswaar mogelijk om Master Data Management toe te passen maar er was geen oplossing die, uitgaande van de MDM principes een oplossing bood voor het regelen van de "infrastructuur" van het 'Golden record'. Met PowerCenter kon men wel de Data-integratie doen om datastromen heen en weer te laten lopen maar een geïntegreerd systeem om synchronisatie aan kwaliteit van gegevens te koppelen was er niet.
Informatica doet hier een hele goede zet, de vraag naar dit soort producten zal in de nabije toekomst hoog blijken te zijn.

Informatica is groot in dataintegratie, vooral in de US en relatief groot in de Benelux. Master data management is in Europa lang minder van belang geweest dan in de US omdat daar vanuit regelgeving eisen gesteld werden aan de kwaliteit van de gegevenshuishouding. Nu komt daar door onder andere Europese regels, de behoefte aan grip op data en informatie en kruisbestuiving vanuit de US verandering in.

Informatica is een van de laatste (onafhankelijke) grote spelers die nog geen speciale oplossing voor MDM had. Microsoft heeft op dat gebied Stratature overgenomen, IBM, Oracle en SAP hebben allemaal ook een oplossing op dit gebied. Andere spelers zijn Teradata, Tibco, Sun, Dataflux (SAS), Kalido en I2 MDM.

Master data management is belangrijk omdat het organisaties in staat stelt eenduidige informatievoorziening te krijgen. Het beheert en onderhoud de bedrijfs referentiedata en de data die de bedrijfsobjecten beschrijft (Klanten, producten, leveranciers) en zorgt dat de juiste gegevens (de waarheid) tussen de verschillende primaire systemen op het juiste moment gekozen worden. Het is een oplossing die voortkomt uit data quality management en is dus voor veel Europese organisaties nog een onderscheidende factor.

Meer informatie over deze overname is nu op
http://www.informatica.com/news_events/Pages/siperian.aspx te vinden.

Reacties

Informatica MDM Online Training
Call Us-91-900-044-4287 21st Century Software Solutions Online Training
Introduction and Defining Data Model
Introduction to Informatica MDM Hub
Master Data
Master Data Management
A Reliable Foundation of Master Reference Data
Components of MDM Hub
Application Server Tier
Database Server Tier
Batch Data Process Flow
Trust Framework
Consolidation Flag
http://www.21cssindia.com/courses/informatica-mdm-online-training-99.html

Populaire posts van deze blog

OTAP reloaded

What's up with roles in data management?

Boos om "BI betaalt zich bijna nooit terug" kop in Computable